פעילות מאסטר שף השנה כללה שלושה שלבים.
בשלב הראשון התחלקנו לקבוצות עד 3 ילדים, שנפגשו באחד הבתים והכינו ארוחה מהמצרכים שהיו להם בבית.
בשלב השני – כל אחד מהתלמידים התבקש להביא מאכל מסורתי או מתכון למאכל שעובר בין דורות ולצרף קטע על המאכל.
בשלב השלישי והאחרון היו קבוצות של עד 6 ילדים בקבוצה.
המורה נתנה תקציב של 60 ₪ וכל קבוצה בחרה מתכון וקנתה את המוצרים בעצמה.
המשימה באה ללמד אותנו על חיסכון כלכלי וחשיבה בוגרת בהתנהלות עם כסף.
לי היה מאוד כיף לעבוד בקבוצות ולהכיר ילדים יותר לעומק.