אנחנו רוצים להכיר לכם את אחת המורות אצלנו בבית ספר, ולספר לכם על עיסוק אחד שלה שאתם בטוח לא יודעים עליו. זיו עמית היא מורה בעלת תפקידים רבים בבית הספר שלנו מעבר להיותה סגנית ומחנכת כיתה ב1.
פגשנו אותה לשיחה ולברור מה בדיוק התפקיד הזה
כתבו נועם ששון ויהלי יקותיאל ה’ 1
שלום זיו, אנחנו רוצים לשאול אותך כמה שאלות על תפקידיך בבית הספר, שמענו שאת ממלאת תפקיד שנקרא “מורת הכלה”.
נכון מאוד אני מורה בבית הספר 12 שנים, מחנכת א-ב, רכזת, חברת הנהלה, מורה לחינוך מיוחד, וגם רכזת הכלה.
איך הגעת להוראה?
בעיניי הוראה היא שליחות, לעשות שינוי, לגרום לתלמידים להתפתח ולצמוח. הגעתי מתחום השיווק עסקתי קודם בתחום אחר לגמרי וכשהחלטתי לעשות שינוי זה היה לי ברור מה אעשה. הגעתי לבית ספר יגאל אלון והתאהבתי.
יש לך תפקידים רבים בבית הספר, את מחנכת, תומכת במורים חדשים, מרכזת שיכבה ומורה לתלמידים יותר מתקשים. בן כל שלל התפקידים בלט לנו תפקיד אחד שלא שמענו עליו קודם.
רכזת הכלה או מורת הכלה, מה זה? תוכלי להסביר?
תדמיינו מיכל, כלי גדול שאוגר בתוכו דברים.
זה מסביר מה אני עושה: מכילה. מדריכה את הצוות אל מול החוזקות וחולשות של הילדים.
כאשר מורים צריכים עם זה עזרה, נתקלים בקושי מול ההורים אני מקשיבה ועוזרת מניסיוני. בעיקר אני ממליצה על דרכי פעולה שיתאימו לכל הצדדים. רצונות, בקשות, ומענות של אנשי הצוות ושל התלמידים והוריהם.
אני מפתחת עם המורים טכניקות להוראה מותאמת, מעולמות ותפישות חינוכיות שונות, תוך כדי הכלה והבנה של מי שמולי. כמובן, שמתוקף כך אני מקשיבה לרבים מן המורים בענייני בית ספר וגם כאלה שלא.
התפקיד הזה קיים רק מספר שנים במשרד החינוך אצלנו בארץ, ולמדתי לקראתו כ3 שנים. כן, קיימות מורות הכלה בכל בתי הספר בארץ. זה תפקיד שלא קיים בחו”ל לפי מיטב הבנתי.