חג שבועות מתאפיין באכילת מאכלים חלביים בשפע כסמל לקבלת התורה.
מוצרי חלב נחשבים כנכס תזונתי משום שהם מהווים מקור מצויין לחלבון, לסידן ולוויטמינים.
קבלו מתכון לעוגת גבינה ושוקולד לבן.
מצרכים:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
400 גרם גבינה לבנה
4 כפות קמח תפוחי אדמה
חצי שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל
100 גרם שוקולד לבן למריחה
כפית תמצית וניל
כפית גרד קליפת לימון
אופן ההכנה:
מקציפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת קצב יציב. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים ומקפלים לתערובת את הקצף הלבן. משמנים תבנית פיירקס מוארכת ומכניסים לתנור שחומם מראש (170 מעלות). יש להכניס לתנור תבנית נוספת ולמלא אותה ב- 1 ס”מ מים. מומלץ לאפות כחצי שעה עד שיוצא כמעט יבש.
שיהיה חג שמח וטעים!